جستجو
Close this search box.
باید-ها-و-نباید-های-اتاق-کنفرانسی

بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل

اتاق کنترل هستۀ مرکزی بسیاری از سازمان­ ها و ادارات مختلف است. برای همین توجه به بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل، برای ناظران و اپراتورهایی که در این اتاق وظیفۀ هدایت، نظارت و کنترل را دارند بسیار حائز اهمیت است. در یک اتاق کنترل، تعداد زیادی مانیتور برای نشان دادن ویدئو و تصاویر دوربین ­های مختلف نصب شده در سازمان وجود دارد؛ بنابراین امکانات ساختاری و رفاهی این اتاق، نقش مهمی در کیفیت کار اپراتورها دارد.

بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل

 در اکثر مواقع این شرکت ­ها اصول فرآیند طراحی خوب را در هنگام طراحی اتاق­ های کنترلی، به خوبی پیاده­ سازی می­کنند؛ اما اخیراً دلایل مختلفی مانند بودجه‌ها، برنامه‌های فشرده، نبود یا کمبود منابع و عدم دقت در مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی ضعیف باعث شده شرکت‌ها میانبرهایی را در فرآیند طراحی مهندسی انتخاب کنند که اصلاح آن‌ها دشوار است. این میانبرها به روش­ های مختلف بر سازمان­ ها تأثیر مخربی می­گذارد. در اینجا به برخی از این موارد اشاره می­کنیم؛

اتاق کنترلی که جایی برای توسعۀ آتی افراد یا تجهیزات ندارد.

اتاق‌های کنترل با نور ضعیف، منجر به شکایات کارکنان می‌شود.

اتاق‌های کنترل پر سر و صدا و شلوغ با مجاورت‌های جریان کار کمتر از حد مطلوب.

تأخیر در زمان‌بندی طراحی و ساخت که برای رسیدگی به تغییرات لازم است.

طراحی اتاق کنترل که استانداردهای ISO را برآورده نمی­کند.

بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل

تصور کنید که برای تعمیر یک اتاق کنترلی جدید که شرکت در ابتدا میلیون‌ها تومان در آن سرمایه‌گذاری کرده بود، نیازمند بودجۀ اضافی باشید. وقتی نوبت به طراحی یک ساختمان کنترلی جدید یا بازسازی شده می­رسد، استفاده از میانبرها و احتمال تکرار اشتباهاتی که دیگران انجام داده‌اند می­ تواند بسیار پرهزینه باشد. با پیروی از اصول فرآیند طراحی مهندسی خوب می­توان از اشتباهات جلوگیری کرد.

سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.

سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.

بررسی میانبرهای مخرب در بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل

در قسمت قبل نمونه‌هایی از میانبرها و گام‌های اشتباهی که در طرحی اتاق کنترل پیش روی افراد است را ذکر کردیم و در ادامه به بررسی راه‌های آزمایش شده برای اجتناب از آن­ها می­پردازیم.

داشتن شروعی برنامه ریزی شده

قبل از تعیین مکان یا اندازه ساختمان کنترل بهتر است که با معمار مذاکره و مشورت کنید. یک معمار ساختمان یا اتاق کنترل باید یک فرآیند کاملاً تعریف شده داشته باشد که با یک پیش طراحی کار خود را آغاز و با پشتیبانی از طریق ساخت و ساز از جمله راه ­اندازی به پایان می ­رساند. تمرکز بر فعالیت‌های پیش طراحی و برنامه‌ریزی اولیه در ابتدای فرآیند طراحی با یک معمار باتجربه می‌تواند به شما کمک کند تا فلسفه و چشم‌انداز عملیات خود را مستند کنید، اولویت‌های پروژه خود را توسعه دهید، اندازه، هزینه و زمان‌بندی را برآورد کنید. یک نقشه راه بسازید، تیم مورد نیاز را شناسایی کنید و برای مدیریت این فرآیند برنامه ­ریزی کنید.

طراحی متناسب با نیازهای کاربر

یک فرآیند طراحی مهندسی زمانی نتیجۀ مثبت دارد که همواره به حل این سؤال بپردازد؛ “اپراتور چگونه باید کار خود را در هر حالت انجام دهد.” برای رسیدن به پاسخ این سؤال بهتر است که مصاحبه­ ها و کارگاه­ های آموزشی در بین تیم ­های عملیاتی و اپراتورها برگزار شود تا نیازهایی را که معمولاً به راحتی بیان نمی­ شوند، مورد بررسی قرار بگیرند.

بایدها و نبایدهای اتاق کنترل

در بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل آینده نگر باشید

برای تغییر برنامه ­ریزی کنید. ما در عصری زندگی می­کنیم که گسترش و به روز رسانی تکنولوژی بی­ سابقه است. آماده­ سازی و برنامه­ ریزی باید از همان ابتدا در تأسیسات عملیاتی ایجاد شود و این اطمینان حاصل شود که شرایط به گونه­ ای خواهد بود که در آینده می­توان با تغییرات وفق پیدا کرد.

نرم افزار را با طراحی اشتباه نگیرید

برنامه‌های نرم‌افزاری یا رندرهای واقعیت مجازی که می‌توانند گزینه‌هایی برای طراحی ساختمان و چیدمان‌های کنسول ارائه دهند مفید هستند، اما می‌توانند گمراه‌کننده باشند و نباید جایگزین طراحی واقعی اپراتور محور شوند.

قهرمان داخلی، رهبر خارجی

یکی دیگر از میانبرهای مخرب رایج در فرآیند طراحی، ناتوانی در یافتن یک رهبر داخلی برای حمایت از پروژه است. پروژه ­ها اغلب به دلیل عدم وجود رهبر داخلی به تأخیر می­افتند و تأمین مالی نمی ­شوند.

منابع اتاق کنترل

پس از ساخت اتاق کنترل، نوبت به منابع مختلف جهت مجهز کردن اتاق کنترل است. این منابع شامل تمامی ابزار مورد نیاز برای اپراتورها می­باشد؛ چه به لحاظ کاری و چه به لحاظ رفاهی. مانیتورها، میزکار، موس، صفحه کلید، تلفن و… از جمله وسایل مورد نیاز اپراتورها هستند. بعد از آشنا شدن با بایدها و نبایدهای طراحی اتاق کنترل می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. اگر به دنبال تجهیزات مختلف برای اتاق کنترل سازمان خود هستید، با مراجعه به قسمت محصولات سایت صدرا ایرانیان  می ­توانید انتخاب راحت ­تر و بهتری داشته باشید.

سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.

سوالی دارید؟ مشاوره دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب تجهیزات کنفرانس

کارت کپچر

کارت کپچر چیست ؟  کارت کپچر که با نام هایی مانند ویدیو کپچر ، کپچر کارت یا Video Capture Card هم نامیده می شود، به

معرفی سیستم کنفرانس چرمن

در سالن‌های کنفرانس پیوسته شاهد تبادل نظر میان مدیران و کارمندان و در نهایت تصمیم‌گیری‌های بسیار مهم هستیم. از این جهت طراحی و تجهیز سالن

معرفی سیستم تصویر برداری صدرا

به طور کلی تجهیزات مورد استفاده در سالن ­های همایش و کنفرانس به سه دسته کلی تقسیم بندی می­شوند. این دسته بندی شامل سیستم صوتی،

مطالب سیستم کنفرانس

تجهیز سالن کنفرانس در مشهد

تجهیز سالن کنفرانس یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هر سازمانی محسوب می‌شود؛ علت حساسیت این موضوع در این است که تمامی جلسات مهم، تصمیم‌گیری ها و

معرفی سیستم کنفرانس چرمن

در سالن‌های کنفرانس پیوسته شاهد تبادل نظر میان مدیران و کارمندان و در نهایت تصمیم‌گیری‌های بسیار مهم هستیم. از این جهت طراحی و تجهیز سالن

مطالب ویدئو کنفرانس

صدرا ایرانیان

کمتر از دو دقیقه تماس می گیریم.

جهت برقراری ارتباط لطفا نام و شماره تماس خود را وارد نمایید.

کمتر از دو دقیقه تماس می گیریم.

جهت برقراری ارتباط لطفا نام و شماره تماس خود را وارد نمایید.